GRATIS FRAKT FÖR ALLA BESTÄLLNINGAR. BESTÄLL NU!

Valuta:

Om kork

Optimala klimatförhållanden för odling av naturkork som erhålls från barken av korkek trädet är i Medelhavsregionen. Optimala klimatförhållanden i denna del av världen gör det möjligt att korrekt utveckling av kork ekskogar.

Kork är den yttre vävnaden hos de vintergröna korkekträden, som endast finns i vissa områden i västra Medelhavet, inklusive Nordafrika, södra Frankrike, Italien, Spanien och Portugal. Korkek odlas i 2,5 miljoner hektar globalt.

De största korkekskogarna finns i Portugal. Dessutom, under de senaste åren har en systematisk kampanj för beskogning av ödemark med korkek har genomförts. Portugal är den obestridda hem korkek; mer än hälften av världsproduktionen kommer från denna litet europeiskt land. Kork samlingar genomförs i enlighet med de regler som skapats under årens lopp. Barken avlägsnas från träden med endast anförtrotts och erfarna arbetstagare. Tiden för denna operation är också noga utvalda, med hänsyn tagen till väderförhållandena. Kork är ogenomträngligt för vatten och luft. Det skyddar trädet från vatten förlust, bakterier och mikroorganismer, termiska fluktuationer, liksom bränder, som är vanligt förekommande i de heta områdena.
Säkra betalningar
ALLTID GRATIS FRAKT
Högsta kvalitet
100% Nöjdhetsgaranti