GRATIS FRAKT FÖR ALLA BESTÄLLNINGAR. BESTÄLL NU!

Valuta:

Användning av kork

Kork som råvara har varit känd sedan förhistorisk tid. Ung. 3000 år f.kr det redan används i Kina, Egypten, Persien och Babylonien som material för tillverkning av flöten för sportfiske. Gravar faraon innehöll fragment av välbevarad kork, vars närvaro säkerställt termiska stabilisering av mumien. I antikens Rom, i det fjärde århundradet före Kristus kork användes för att göra bojar för att markera bassänger, pluggar för vin och olivolja fat, skor och tak.

Men den antika världen mest uppskattade tätningsegenskaperna av kork. Den perfekta täthet av kork framgår av utgrävningar. Under det senaste århundradet i Efesos en intakt amfora från det första århundradet BC återfinnas med en kork propp. Det spenderade mer än 20 århundraden under jord och var fortfarande fylld med vin! I ruinerna av Pompeji, staden förstördes av vulkanen Vesuvius, arkeologer funnit fullt vin amforor, även förseglas med en kork propp. Dessa exempel visar extraordinära hållbarheten hos detta material, trots påverkan os en mängd olika faktorer, inklusive: mikroorganismer som finns i marken, havsvatten etc.

Numera är isolerande och tätande egenskaper av kork som används mest av vinindustrin, som använder mer än 80 % av världsproduktionen av kork och har de mest värdefulla sorter. Resterande 20 % av produktionen används av konstruktion, fiska, sportar, brevpapper, inredning, vatten utrustning, vattentransport (för märkning vatten och signaleringsfairways), vatten räddning, fordon, försvar, flyg och segelflygning, musikal instrument, skotillverkning, möbler, etc.
Säkra betalningar
ALLTID GRATIS FRAKT
Högsta kvalitet
100% Nöjdhetsgaranti